• Covid 19: onze showroom is geopend op afspraak, het servicecentrum is geopend. De gezondheid en veiligheid van onze klanten en onze medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. We volgen dan ook de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen.

Segway geschiedenis


Uitvinder Dean Kamen

Dean Kamen (1951) is de uitvinder van de Segway PT. Op een dag zag hij een man in een rolstoel die moeite had om een stoepje op te komen. Hij kwam tot de conclusie dat het niet aan de rolstoel lag, maar aan het feit dat onze maatschappij niet is ingericht op mensen in een rolstoel. In 1999 richt hij daarom een nieuw bedrijf op om een zeer efficient vervoermiddel te ontwikkelen zonder schadelijke uitstoot. Hij maakt daarbij gebruik van dynamische stabilisatie. Het ontwikkelteam had de opdracht een apparaat te ontwikkelen dat uiterst goed kon manoeuvreren, klein was en makkelijk op smalle wegen kon rijden.

Vooruitstrevende techniek

Dean en zijn team ontwikkelden in 2003 het Independence IBOT™ Mobiliteits Systeem, een zelfbalancerend mobiliteitssysteem. Dit product maakt het rolstoelgebruikers mogelijk om trappen op te komen, door zand en grind te rijden en stoepjes te nemen. Buiten het feit dat dit een enorme vooruitgang op technisch gebied was, bleek het ook op emotioneel gebied een groot succes. Men kon weer ‘staand’ naar de wereld kijken doordat de rolstoel op twee wielen voort bewoog.

Balanceersysteem voor mobiele mensen

Als dit systeem zo veel voordelen kon opleveren voor mensen die niet konden lopen, dan kon het ook voor volledig mobiele mensen veel betekenen. Design maakte al vanaf het begin een integraal onderdeel uit van de functionaliteit. Daarom werd het designteam al in de eerste fase betrokken bij de productie. Intelligente computerprogramma’s werden toegevoegd en de technologie ontwikkelde zich. Dean koos voor zijn plan niet alleen investeerders met geld, maar vooral mensen die zijn visie deelden.

Introductie Segway Personal Transporter

In 2001 volgde de introductie van de Segway Personal Transporter, de P133. De ontwikkeling van de Segway Personal Transporter ging een eigen leven leiden en een nieuw bedrijf ontstond. Zo werden leveranciers die een sleutelfunctie vervulden in het ontwikkelingsproces, het bedrijf binnengehaald. Gedreven door creativiteit en de wens om een systeem te bouwen dat een verschil kon maken bleef de Segway PT zich ontwikkelen.

Segway Nederland

In 2005 werd Segway Nederland opgericht: de importeur van de Segway PT in Nederland. Sinds 2008 is de Segway PT officieel toegestaan op de Nederlandse openbare weg. Een mijlpaal waar we trots op zijn en welke dankzij de jarenlange inzet van ons eigen team werd bewerkstelligd.

Segue

De inspiratie voor de naam Segway PT kwam van het woord segue, wat betekent; ‘de soepele overtocht van de ene naar de andere staat’ (in de USA). Een Segway PT transformeert een persoon in een ‘snelle’ voetganger die makkelijker sneller grotere afstanden met bagage af kan leggen.

Segway Personal Transporter – Simply Moving!

2001 Introductie Segway Personal Transporter in USA
2002 Start verkoop aan bedrijven, overheid en consumenten in USA
2005 Oprichting Segway Nederland
2005 Introductie Segway PT x2 en Segway PT Golf
2008 Segway in Nederland officieel goedgekeurd voor gebruik op het fietspad met kentekenplicht.
2008 Oprichting Segwaybooking, het boekingsplatform voor Segway Tours en huur
2009 Opening vestiging Segwaybooking en Segway Nederland in Amsterdam, Piet Heinkade 25
2011 De kentekenplicht van de Segway PT komt te vervallen. Er blijft een verzekeringsplicht voor rijden op de openbare weg met gebruik van verzekeringsplaatjes.
2011 Segway Nederland wordt importeur van de Segway rolstoel, de Genny.
2014 Introductie van de Segway SE-3
2014 Opening Fietsenmaker Den Bosch in de vestiging van Segway Nederland in Den Bosch, De Bloemendaal 5.
2015 Segway Nederland wordt importeur van Segway e-bikes.
2015 Segway - Ninebot Nederland wordt exclusieve distributeur van Ninebot Inc. in Nederland.
2016 Segway - Ninebot Nederland gaat verder onder de naam E-Milers.com
2016 E-Milers.com wordt exclusieve distributeur van Silence e-scooters in de Benelux
2018 De Silence S03 met drie wielen wordt geintroduceerd
2020 E-Milers.com wordt dealer van de Urban Arrow cargobike

E-Milers.com

Segway - Ninebot Nederland draagt sinds 2016 de naam E-Milers.com. Het hoofdkantoor van E-Milers.com is in ’s-Hertogenbosch gevestigd. De Segway PT is in korte tijd razend populair geworden in Nederland. Het rijden op een Segway PT is een unieke en zeer bijzondere ervaring, waardoor vervoer niet langer een noodzakelijk kwaad is maar ook een leuke bezigheid. Segway is continu bezig om de mobiliteit van mensen zo makkelijk, efficiënt, intelligent en simpel mogelijk te maken.

Laatst bekeken