• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Veelgestelde vragen

Segway Personal Transporter (PT)

 

  •  Wat is de Segway PT?

De Segway PT is het eerste zelf balancerende, elektronisch aangedreven eenpersoonsvervoermiddel. Doordat de afmetingen slechts iets groter zijn dan de gemiddelde afmetingen van een mens en kan overal komen waar een voetganger komt. De Segway PT verstaat de kunst om het menselijk evenwicht na te bootsen. De Segway PT stelt mensen in staat om thuis en op het werk grotere afstanden te overbruggen, sneller op de plaats van bestemming te komen en meer bagage mee te nemen dan als men loopt.

  • Hoe werkt de Segway PT?

De Segway PT maakt gebruik van “dynamische stabilisatie”. Dynamische stabilisatie zorgt ervoor dat de Segway PT beweegt door middel van het verplaatsen van lichaamsgewicht. Gyroscopen en sensoren in de Segway PT controleren het zwaartepunt van de berijder 100 keer per seconde. Wanneer de berijder naar voren leunt, verplaatst de Segway PT zich naar voren, leunt de berijder naar achteren, dan verplaatst de Segway PT zich naar achter. Om bochten te maken beweegt u het stuur naar de zijde waarnaar u de bocht in wilt zetten.

  • Waar kan ik een Segway PT kopen?

Kijk bij de Segway PT modellen en bestel de Segway PT online of neem contact op voor meer informatie. U koopt dan een Segway PT E-Milers.com, wij zijn de officiële dealer van Segway, Ninebot en Genny Mobility in Nederland.

  • Hoe snel rijdt de Segway PT?

Bij de Segway PT kunt u zelf een snelheidsbegrenzer instellen, waardoor u dus in feite zelf bepaalt wat de maximum snelheid is. Echter is het maximum 20 km/u.

  • Kan ik de Segway PT binnen gebruiken?

Ja, u kunt de Segway PT zowel binnen als buiten gebruiken. De Segway PT is ontworpen om overal te komen waar een voetganger ook kan komen. Om de Segway PT ook goed binnenshuis te gebruiken heeft Michelin een band ontworpen die nauwelijks een afdruk achterlaat. De Segway PT is smal genoeg om door deuropeningen te rijden, geeft geen geluidsoverlast en produceert geen uitlaatgassen.

  • Kan ik de Segway PT gebruiken bij diverse weersomstandigheden.

Ja, u kunt de Segway PT gebruiken bij regen. De Segway PT is waterdicht en de banden zijn geschikt voor diverse terreinen en diverse weerscondities. De berijder moet echter wel oppassen bij natte gladde wegen, vorst en harde windstoten. Let op dat u bij vorst de batterij vaker moet opladen omdat deze dan sneller leeg is.

  •  Waarvoor kan ik een Segway PT gebruiken?

De Segway PT kunt u zowel prive als voor uw werk of werknemers gebruiken. De Segway PT wordt veel ingezet in de logistieke sector, het toerisme of voor promotiedoeleinden. Bekijk alle toepasssingen van de Segway PT. 

  •  Is de Segway PT iets voor mij?

Aan het rijden op een Segway PT zijn enkele voorwaarden verbonden.
De berijder dient minimaal 16 jaar oud te zijn. De berijder weegt meer dan 45 kg, maar minder dan 110 kg. Elke berijder moet op de Segway PT kunnen stappen (platform is ca. 20 cm hoog) zonder hulp van buitenaf. Voordat u de Segway PT gaat gebruiken dient u eerst een instructie te hebben gevolgd. Lees ook goed de veiligheidsinstructies.

 

Staat uw vraag er niet bij? 

Neem contact op

Laatst bekeken