• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

160 Segway PT's tijdens wereldrecord langste rij elektrische voertuigen

Het was muisstil op de snelweg tussen Eindhoven en Helmond. Toch reden er zondag 26 maart 746 elektrische voertuigen in een lange rij achter elkaar. Zij vormden samen de E-Parade en behaalden daarmee het wereldrecord langste rij 100% elektrische voertuigen. Onder deze voertuigen bevonden zich 162 Segway PT’s.

Speciaal voor deze E-Parade werd een stuk snelweg tussen Helmond en Eindhoven afgesloten. Daar reden vervolgens elektrische auto’s, motoren, scooters, bussen, Trikke’s en dus ook ruim 160 Segway PT’s mee. Het oude wereldrecord stond op 577 elektrische voertuigen tijdens een soortgelijk evenement in Duitsland in 2015. De Nederlanders gingen daar dus ruimschoots overheen. Onder het toeziend oog van honderden bezoekers reden de voertuigen een afstand van 3,6 kilometer. Daarna keerden zij terug naar het startpunt: de Automotive Campus in Helmond.

De E-parade was een initiatief van Rotary Club Eindhoven Eeckaerde. Zij wilden daarmee aandacht vragen voor elektrisch rijden. Ook haalden ze 15.000 euro op voor het goede doel, de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Bekijk de indrukwekkende beelden van de 160 Segway PT’s tijdens de E-Parade. in de onderstaande video.

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.