• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

De 6 voordelen van een elektrische scooter ten opzichte van een brandstof scooter

Duurzaam

Een van de voornaamste redenen om elektrisch te rijden blijft natuurlijk het milieu en het bevorderen van duurzaamheid.  Duurzaamheid beschermt onze natuurlijke omgeving en onze gezondheid en wordt een steeds belangrijker punt op de agenda van ondernemers en consumenten. Elektrisch rijden zorgt voor een flinke vermindering van de CO2-uitstoot, vooral bij het rijden van groene energie. En die vermindering van CO2-uitstoot is hard nodig. Er zijn op dit moment zo’n 900 miljoen voertuigen op de wereld die bijna allemaal rijden op fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen raken op termijn uitgeput, worden duurder en vervuilen de lucht. Elektrisch rijden kan dit allemaal helpen te voorkomen. De elektrische scooter stinkt bovendien niet. Is voor de fietser achter je ook wel zo fijn!

Stil

Nummer 1 in de lijst van geluidshinder door verkeer is de scooter. Maar liefst 1 op de 4 mensen ervaart overlast van het geluid van traditionele scooters, aldus de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Aangezien elektrisch rijden de meest succesvolle manier is gebleken om geluidshinder in woonwijken terug te dringen zou dat alleen al reden genoeg zijn voor de keuze van de elektrische scooter boven die van de luide traditionele scooter.

Geen startproblemen

In de winter 10 minuten eerder vertrekken omdat je misschien startproblemen hebt? Met een elektrische scooter hoeft dat niet meer! Je zet de scooter aan en kan direct wegrijden zonder startproblemen.

Minder kosten

Een benzine scooter kost € 4,25 per 100 km en een elektrische scooter kost € 0,30 per 100 km.

Rijd jij 100 km per week? Dan bespaar je € 205,40 per jaar. Is toch weer mooi meegenomen! En dit is niet het enige voordeel in betaalbaarheid. De overheid stimuleert elektrisch rijden al jaren. Zo kunnen ondernemers fiscale aftrek krijgen voor milieuvriendelijke investeringen, via de zogenaamde MIA/VAMIL regeling. Zo genieten ze van belastingvoordelen wanneer zij investeren in elektrische voertuigen. Dat belastingvoordeel loopt op tot gemiddeld 3 procent van het aanschafbedrag.

Actieradius

Waar voorheen de actieradius van een elektrische scooter ver achterbleef op die van een brandstof scooter, gaat dat tegenwoordig niet meer op. De actieradius van de Silence S02s met een 5,6 kWh batterij is 150 km. Met het gepatenteerde accuwisselsysteem kan je de accu’s gemakkelijk verwisselen waardoor je direct verder kan.

Onderhoud

Een elektrische motor heeft veel minder slijtgevoelige en bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor en vraagt dus minder onderhoud. Alleen de banden en remblokken zijn slijtgevoelige onderdelen en dienen vervangen te worden. Al met al een besparing op onderhoudskosten.

De Silence S02s

Bij E-Milers.com vinden wij het erg belangrijk om bezig te zijn met duurzaamheid en e-mobility. Wij leveren en onderhouden uitsluitend 100% elektrische voertuigen. Zoals de Silence S02s, die evenals zijn voorganger de S02, dé elektrische B2B scooter is voor bedrijven en eindgebruikers. De S02s heeft een uniek gepatenteerd accuwisselsysteem door middel van een ingebouwde trolley waardoor de accu eenvoudig op te laden is aan ieder normaal stopcontact. Daarnaast heeft de S02s een lichtere motor dan zijn voorganger. Benieuwd naar de Silence S02s scooter? Bekijk hem hier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.

Verwante artikelen
Silence S02 Low Strength e-scooter B2B Silence S02 Low Strength e-scooter B2B
vanaf € 4.900,50 *
Prijs ex BTW € 4.050,00
40l topbox | Silence 40l topbox | Silence
€ 200,62 *
Prijs ex BTW € 165,80