• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Gastheren op Segway PT’s wijzen de weg in Almere

Per Segway Personal Transporter (PT) verplaatsen ze zich door het centrum van Almere: het Welkom Team. Deze gastheren en -dames zijn als een mobiel informatiepunt voor bezoekers aan de stad; “mensen op straat reageren heel positief.”

Op een Segway

“Ik ben een van de eerste inwoners van Almere”, vertelt Frans Pansier. “Het is een heerlijke stad om in te wonen en te leven en dat wil ik graag vertellen aan de bezoekers van de stad.” Frans is één van de leden van het Welkom Team. Dat team bestaat uit vrijwilligers die door de binnenstad van Almere rijden op Segway PT’s. Zij geven informatie en tips, en wijzen bezoekers de weg. “Dan is het heel handig om op een Segway te staan. Je valt niet alleen op, je bent ook nog eens snel ter plekke. Je kan je makkelijker verplaatsen van A naar B.”

Positieve reacties

De uitvalbasis van het Welkom Team is de VVV. Conny Honing, vestigingsmanager bij de VVV, stond aan de wieg van het project: “In 2012 zijn we begonnen met het Welkom Team. Toen waren we met zeven vrijwilligers, inmiddels zijn het er al 13.” Almere is de eerste stad in Nederland met een Welkom Team op Segway PT’s. “We wilden opvallen”, vertelt Conny, “en dat doen we ook. Mensen op straat reageren heel positief.” Dat kan Frans beamen. “Als ik de weg wijs en mensen lopen alsnog verkeerd, dan rijd ik er snel achteraan zodat de mensen niet verdwalen. Ze zijn dan heel positief verrast door je snelheid en alertheid.”

Veiligheid

Het Welkom Team is een initiatief van meerdere partijen, waaronder de VVV en de gemeente Almere. Naast de informatieve functie, vervullen ze ook nog andere taken. “Het zijn ook een paar extra ogen in de binnenstad”, vertelt Joyce Raaff van de gemeente Almere. “Wanneer het Welkom Team iets ziet gebeuren wat niet klopt, kunnen zij dat doorgeven aan de meldkamer. Maar de vrijwilligers krijgen ook een cursus reanimatie en AED. Op die manier bevorderen zij ook de veiligheid van de binnenstad.”

Nieuwste generatie Segway PT’s

Voorheen werden de Segway PT’s gehuurd. “We hebben een grote stap gezet door nu twee Segway PT’s aan te schaffen”, aldus Joyce. “Daardoor zijn we flexibeler en onafhankelijker. Bovendien is het op lange termijn goedkoper. En we kunnen de Segway PT’s ook voor andere doeleinden gebruiken, wellicht bij de komende Floriade die door Almere wordt georganiseerd.” De Segway PT’s die zijn aangeschaft, zijn van de nieuwste generatie. “Dat heeft veel voordelen ten opzichte van de gehuurde oudere modellen”, weet Frans. “De nieuwe Segway PT’s sturen veel makkelijker en hebben een handige opslagbox, klembordhouder en standaard. Met die voordelen zie ik het volgende seizoen dan ook heel positief tegemoet.”

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.