• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Het antwoord op de meest gestelde vragen over onze elektrische voertuigen.

In deze blog worden de voor ons meest bekende gestelde vragen inclusief antwoorden uitgelicht. 

Vraag: Welke licht elektrische voertuigen zijn toegestaan op de openbare weg en dus ook te verzekeren?

Antwoord:

Wel op de openbare weg: Segway PT, Genny, Ninebot E-lite en Silence scooters

De Segway PT en Ninebot E-lite zijn sinds 2008 toegestaan op de openbare weg. Een mijlpaal die door ons eigen team bereikt is en waar we trots op zijn. Ook de Genny en de Silence scooters zijn goedgekeurd. Bij het gebruik van alle voertuigen die zijn toegestaan op de openbare weg, dient de machine verzekerd te zijn. De Segway, Ninebot E-lite en de Silence e-scooter zijn motorrijtuigen in de zin van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Dit betekent dat, bij gebruik van het voertuig op de openbare weg, deze verplicht WAM-verzekerd moet zijn. Ook de Genny dient minimaal WAM-verzekerd te zijn.

Niet op de openbare weg: Ninebot Kickscooter, miniPRO en One E+

De Ninebot by Segway Kickscooters, One E+ en miniPRO zijn niet toegestaan op de openbare weg. U kunt deze dus ook niet verzekeren. U kunt er wel op eigen terrein en binnen mee rijden. In België zijn deze voertuigen wel toegestaan op de openbare weg en ook Duitsland heeft onlangs de elektrische steps goedgekeurd.

 

Vraag: Waar/hoe kan ik mijn elektrisch vervoersmiddel verzekeren?

Antwoord:

Segway/Ninebot E-lite: als particulier kunt u via onze partner BSB Volmachten een offerte opvragen via https://www.toptarief.nu/offerte. Zakelijk kunt u een offerte opvragen bij De Vereende.

Silence: dit is afhankelijk van het gebruik van de scooter. Een scooter voor maaltijdbezorging is lastiger te verzekeren dan een scooter voor parkeerbeheer.

Ninebot miniPRO, One E+, Kickscooter: niet te verzekeren voor gebruik op de openbare weg.

 

Vraag: Kan ik ook leasen en hoeveel gaat dit kosten?

 Antwoord:

Zakelijk leasen kan zeker. De leaseprijzen verschillen per situatie. Wij kunnen u hier desgewenst bij adviseren. Daarvoor noodzakelijke Informatie: welk product, waarvoor u het product wilt gebruiken, duur van het leasecontract en hoeveel er mee zal worden gereden.

 

Vraag: Hoe lang krijg ik garantie?

Antwoord:

In principe geldt: particulieren krijgen 2 jaar garantie, bij zakelijke aanschaf 1 jaar. Tenzij anders vermeld.

 

Vraag: Waarom is de Segway PT en Ninebot E-lite wel toegestaan op de openbare weg?

Antwoord:

De Segway PT en Ninebot E-lite vallen onder de regelgeving voor bijzondere bromfietsen. Vanaf 2008 zijn ze toegestaan op de openbare weg. Vanaf 2011 zijn ze niet meer kentekenplichtig en hebben ze alleen een verzekeringsplaatje nodig om mee op de openbare weg te rijden. Wilt u meer info over de wetgeving? https://www.e-milers.com/wetgeving-en-verzekeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.