• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Ook Den Haag stapt over op elektrische Silence scooters

De gemeente Den Haag heeft de eerste 20 elektrische Silence scooters in gebruik genomen. Zij gaan deze gebruiken als opvolgscooters voor de parkeerhandhaving. “We willen meer gaan controleren met behulp van scooters op foutparkeren. Met scooters gaat dit makkelijker én sneller dan met een auto.”

Op de foto van links naar rechts: Marcal Farreras, commercieel directeur bij Silence by Scutum – Eric Panhuijzen, eigenaar E-motive – Michiel Kruijt, salesmanager E-Milers.com

De Silence e-scooter wordt al gebruikt door onder andere gemeente Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Gent en post- en maaltijdbezorgers. En nu is dus ook de gemeente Den Haag, afdeling parkeren, overgestapt op de Silence. Leo Kouijzer is teamhoofd Handhaving binnen de gemeente Den Haag. Hij vertelt: “We kregen goede referenties van andere gemeenten. Reden voor ons om de Silence scooter ook eens te testen. En inderdaad: we waren heel tevreden. Voor zakelijke toepassingen is de Silence de beste elektrische scooter. Vooral de actieradius vinden we erg goed. Dit is voor ons heel belangrijk, omdat wij de hele dag rijden.”

Parkeerhandhaving

De gemeente gaat de scooter gebruiken als opvolgscooter voor scanauto’s. Kouijzer: “Wanneer we fiscaal handhaven, willen we er zeker van zijn dat de boetes die we uitschrijven, ook kloppen. Daarom sturen we als we twijfelen ter controle een scooter langs. Daarnaast willen we ook meer met scooters gaan controleren op foutparkeren. Met scooters gaat dit makkelijker én sneller .”

Meerdere voordelen

“De gemeente Den Haag vindt het milieu uiteraard erg belangrijk”, vertelt Kouijzer verder. “Dus toen we een elektrische scooter vonden met een goede actieradius, was de keuze snel gemaakt. Elektrisch rijden is toch de toekomst.” En de actieradius was niet het enige voordeel. “Wat we ook erg fijn vonden aan de Silence scooter, is dat deze aangepast kan worden naar de berijder. Zo kan de koffer naar achteren worden geplaatst en de zitting worden verlengd zodat de berijder meer ruimte heeft. Ook is het erg goed dat de stekker geïntegreerd is in de scooter.” De 20 geleverde scooters zijn de eerste van de in totaal bijna 30 elektrische Silence scooters die de gemeente gaat inzetten.

E-motive

De scooters voor de gemeente Den Haag zijn de eerste Silence scooters die geleverd zijn via dealer E-motive. E-motive is in 2010 opgericht en richt zich volledig op de verkoop van elektrische scooters en andere kleine elektrische voertuigen en is de eerste dealer van Silence in Nederland. Eric Panhuijzen, eigenaar van E-motive, vertelt: “Ik ben altijd op zoek naar kwaliteitsproducten want door de jaren heen heb ik het kaf wel van het koren weten te scheiden en wil ik alleen verder met premium scootermerken. Vandaar dat ik gekozen heb om Silence toe te voegen aan mijn assortiment.” Hij verwacht dat er in de toekomst meer Silence scooters zullen volgen. “Ik denk dat de Silence vooral interessant is voor overheidsinstellingen en daarnaast voor bedrijven die veel in het binnenstedelijk gebied opereren.”

Over Silence

De Silence e-scooter, die volledig in Spanje wordt ontwikkeld en geproduceerd, richt zich vooral op de B2B markt en wordt gebruikt door professionals als politie, bezorgdiensten, BOA’s en beveiligers. Het onderscheidend vermogen van de Silence zit hem in zijn indrukwekkende actieradius, oplopend tot maar liefst 180 km op één acculading, het grote laadvermogen tot 175kg en zijn speciale B2B chassis. Dit laatste houdt in dat de scooter een langere wielbasis heeft met meer beenruimte en een betere wegligging.

E-Milers.com B.V. uit ‘s-Hertogenbosch is de exclusieve importeur van de Silence scooters in Nederland. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. info@e-milers.com.

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.