• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Rijbegeleiding Janssen start met elektrische Silence scooters

Bij een rijschool worden vele kilometers gemaakt. Kilometers die fijnstof en CO2 uitstoot veroorzaken. Tenzij de rijschool inzet op duurzaamheid. En dat is precies wat Ronny Janssen van Rijschool & Rijbegeleiding Janssen doet. “Als je de wereld wilt verbeteren dan dien je bij jezelf te beginnen. Op jaarbasis stoten wij nu een stuk minder CO2 uit én besparen we met ons complete wagenpark op maandbasis zo’n € 1.000 op tankbeurten en belastingvoordeel.”

In 2006 kwam Ronny Janssen op het idee om een rijschool te beginnen. Ondertussen heeft Rijbegeleiding Janssen meerdere vestigingen in België. Ook veranderde het aanbod: ze kregen steeds meer vraag naar opleidingen voor de lichtere categorieën voertuigen. “Volgens de wetgeving moeten we van elke categorie een voertuig hebben alvorens we hierin rijles mogen geven”, vertelt eigenaar Ronny Janssen. En dus hebben ze twee elektrische Silence scooters aangeschaft voor het rijbewijs AM. Maar Janssen is niet alleen van plan de scooters in te zetten voor de rijschool. “We hebben al contacten gelegd met de stad Turnhout om in het weekend de scooters ook in te zetten voor het plattelandstoerisme. Dus op de momenten dat we ze niet nodig hebben voor de rijlessen kunnen we ze eventueel verhuren.”

Fiscaal voordelig

Janssen: “Bijkomend voordeel is dat we hier in België voor elektrische voertuigen subsidies ontvangen en geen verkeersbelastingen betalen. Ik heb geen idee hoeveel voordeel dit ons precies oplevert, maar ik weet wel dat het ons voor het complete wagenpark op maandbasis ten minste € 1.000 aan tankbeurten en belastingen scheelt. Elk voertuig rijdt ongeveer 70.000 km per jaar.”

Milieubewust denken

De rijschool denkt al jaren milieubewust en heeft al veel gedaan om het wagenpark te verduurzamen. Ronny Janssen vertelt: “Al onze dieselauto's zijn vervangen door CNG (aardgas) aangedreven voertuigen. Verder hebben we de auto met automatische versnelling vervangen door een elektrische variant en een elektrische motorfiets aangeschaft voor het rijbewijs A1. En nu dus ook twee elektrische Silence scooters.”

Silence

We hebben voor Silence gekozen omdat we het een mooie scooters vinden die, naar wij vermoeden, wel tot zijn recht zal komen in onze rijschool. Tot slot is het voor ons belangrijk dat we voor onze activiteiten voldoende kilometers kunnen rijden voordat de batterij leeg is.

E-Milers.com B.V. is exclusieve distributeur van de Silence scooter. Meer info? Klik hier.

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.