• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Silence opent eerste Europese fabriek voor ontwikkeling en productie elektrische scooters én batterijen

Barcelona. Het elektrische scootermerk Silence heeft een nieuwe fabriek geopend in Barcelona. Dit is de eerste fabriek in Europa die elektrische scooters en bijbehorende batterijen ontwikkelt en produceert. Hiermee verwacht Silence de markt voor elektrische scooters een enorme boost te gaan geven.

Silence, de huidige marktleider voor elektrische scooters in Spanje, Portugal en Groot-Brittannië, zet hiermee een volgende belangrijke stap richting de doelstelling om 100% duurzame mobiliteit te realiseren in de Europese steden. De fabriek beschikt over de nieuwste technologische apparatuur waarmee een productiecapaciteit van 10.000 elektrische scooters en 12.000 batterijen per jaar gehaald kan worden. Tevens biedt Silence hiermee werk aan ruim 35 medewerkers waaronder technici en ingenieurs. Behalve een productieruimte beschikt de fabriek over een showroom, een shop en kantoorruimtes.

Carlos Sotelo, CEO van Silence , vertelt dat de opening van deze nieuwe fabriek een nieuwe stap betekent voor de markt voor elektrische tweewielers in Europa. Hij wil met Silence hét duurzame alternatief zijn voor de vervuilende benzine scooters. ‘We werken hard om een nieuwe, comfortabele en groene oplossing te zijn voor mobiliteit in steden. Veel bedrijven hebben dan ook al voor Silence gekozen’.

Een grote stap voor de internationale markt voor elektrische scooters

Silence wordt al verkocht in meer dan veertien landen, verspreid over de hele wereld. In 2016 brak het alle records en behaalde een enorme groei van 255% ten opzichte van het jaar daarvoor. Silence was daarmee verantwoordelijk voor 40% van de markt voor elektrische tweewielers. Voor het bedrijf reden genoeg om mogelijkheden te zien nog verder uit te breiden.

Met deze fabriek is Silence de enige Europese fabrikant die zelf batterijen maakt en monteert. Een batterij die volledig in eigen beheer wordt ontwikkeld en geproduceerd. Op dit moment is het bedrijf bezig met drie verschillende modellen scooters. Zo komt er binnenkort een scooter op de markt met een uitneembare batterij en een elektrische scooter met drie wielen. Deze laatste scooter is vooral gericht op bezorgdiensten. Het S02 model, de scooter die sinds 2014 op de markt is, richt zich vooral op de b2b markt en wordt gebruikt door professionals als politie, bezorgdiensten, BOA’s en beveiligers. Het onderscheidend vermogen van de Silence zit hem in zijn indrukwekkende actieradius, oplopend tot maar liefst 180km.

In de Benelux is E-Milers.com exclusieve distributeur van Silence.

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.