• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Toezicht en Handhaving Rotterdam ontdekt grote actieradius Silence scooters

Een elektrische scooter met een grote actieradius, dat was wat de gemeente Rotterdam zocht. Roteb Lease, wagenparkbeheerder van de gemeente, hoorde van de elektrische Silence scooters en het contact met distributeur E-Milers.com was snel gelegd. Toezicht en Handhaving voert parkeercontroles binnen de gemeente uit en mocht de Silence scooters testen.

“Er waren geen vooroordelen, omdat we al op elektrische scooters rijden”, vertelt René van Benten, accountmanager bij Roteb Lease. “We kenden daarom de voordelen van elektrisch rijden. Maar we waren nog op zoek naar een elektrische scooter met een grotere reikwijdte per acculading.” De Silence scooters kon in deze behoefte voorzien. Ze hebben een actieradius tot maar liefst 180 kilometer en daarnaast ook nog een snelle acceleratie.

Geen nadelen

De Silence scooter, ontwikkeld door het Spaanse bedrijf Scutum, komt in drie verschillende versies: de Cargo (voor bezorgdiensten), de Politie uitvoering en de BOA/Beveiliging. Toezicht en Handhaving heeft de test gedaan met deze laatste versie, die speciaal geschikt is voor dienstverleners zoals BOA’s, beveiligers en parkeerwachters. De ervaringen waren positief. Van Benten: “Wat velen prettig vonden, was dat de Silence scooter iets ruimer is dan normaal en daarmee comfortabeler is om op te rijden. En uiteraard is de ruime actieradius het grootste voordeel. Er waren eigenlijk geen negatieve punten te vinden.”

Duurzaamheid

Vooral de combinatie techniek én duurzaamheid maakt de Silence zo geschikt voor Roteb Lease. Door de milieudoelstellingen die de gemeente Rotterdam heeft gesteld wil het bedrijf zich blijven ontwikkelen op het gebied van duurzame mobiliteit. Elektrische scooters zijn vele malen schoner dan brandstofscooters, doordat ze geen schadelijke stoffen uitstoten. “Dit maakt ze veel beter voor het milieu”, vertelt Van Benten. “Doordat de Silence zo’n grote actieradius heeft, zijn alle beperkingen weggenomen.” Elektrische scooters hebben daarom alleen nog maar voordelen ten opzichte van scooters die op brandstof rijden.

Aanrader

Van Benten is zeer tevreden met de Silence, en is van mening dat de scooter ook geschikt is voor andere branches. “De grote actieradius is echt ideaal. Door onze test weten wij: dit is een aanrader.” Roteb Lease is daarom bezig met de aankoop van de Silence scooters. “Op termijn moeten we meerdere scooters gaan vervangen en als alles zo blijft lopen, gaan de Silence scooters deze taak zeker vervullen.”

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.