• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Vijf redenen om over te stappen op elektrisch

Elektrisch rijden is booming. Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van elektrische mobiliteit. Toch zijn er sceptici, die twijfelen over bijvoorbeeld actieradius en betaalbaarheid. Hieronder vijf redenen om over te stappen op elektrisch.

1. Betaalbaarheid

Feit: de aanschafwaarde van een elektrisch voertuig is vaak hoger dan de aanschafprijs van een niet elektrisch voertuig. Maar de kosten van brandstof en onderhoud die worden bespaard door elektrisch te rijden, zijn zo hoog dat het in veel gevallen juist goedkoper is om elektrisch te rijden. Ook wanneer de aanschafprijs hierbij wordt meegenomen.

En dit is niet het enige voordeel in betaalbaarheid. De overheid stimuleert elektrisch rijden al jaren. Dit heeft voor veel belastingvoordelen en subsidies gezorgd. Wie bijvoorbeeld tot 2020 een elektrische auto aanschaft, bespaart op zowel aanschafbelasting als motorrijtuigenbelasting. Ook kunnen ondernemers fiscale aftrek krijgen voor milieuvriendelijke investeringen, via de zogenaamde MIA/VAMIL regeling. Zo genieten ze van belastingvoordelen wanneer zij investeren in elektrische voertuigen. Dat belastingvoordeel loopt op tot gemiddeld 3 procent van het aanschafbedrag.

2. Milieu

Een van de voornaamste redenen om elektrisch te rijden blijft natuurlijk het milieu. Duurzaamheid is voor ondernemers steeds belangrijker. Elektrisch rijden zorgt voor een flinke vermindering van de CO2 uitstoot op de weg, vooral bij het rijden op groen opgewekte stroom. En die vermindering van CO2 uitstoot is hard nodig. Er zijn op dit moment zo’n 900 miljoen voertuigen op de wereld die bijna allemaal rijden op fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen raken op termijn uitgeput, worden duurder en vervuilen de lucht. Elektrisch rijden kan dit allemaal helpen te voorkomen.

3. Geluidshinder

Geluidshinder kan vervelende gevolgen hebben: slaaptekort, stress en zelfs de dood. Dé oplossing: elektrisch rijden. Het blijkt de meest succesvolle manier van het terugdringen van geluidshinder in woonwijken te zijn. Uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat de geluidshinder van auto’s in steden af neemt met ongeveer 30% bij een volledig elektrisch wagenpark. Niet alleen is dit beter voor de nationale gezondheid, hierdoor kan er mogelijk ook op geluidsmaatregelen worden bespaard. Nummer 1 in de lijst van geluidshinder door verkeer is de scooter. Maar liefst 1 op de 4 mensen ervaart overlast van het geluid van traditionele scooters, aldus de Nederlandse Stichting Geluidshinder. De stille elektrische scooter zou daarom volgens velen de strijd aan moeten gaan met de luide traditionele scooter.

4. Comfort

De stilte, het gemak van het niet hoeven te schakelen, de snelle acceleratie. Het zijn slechts enkele voorbeelden van het comfort van elektrisch rijden. Elektrisch rijden heeft een funfactor, het is anders dan we gewend zijn.

5. Innovatie en ontwikkeling

Elektrisch rijden zit de laatste jaren flink in de lift. En door alle milieudoelstellingen van overheden en instanties, blijft dit naar verwachting alleen nog maar groeien. Bedrijven willen duurzaam zijn, wat als gevolg heeft dat er veel geld en onderzoek wordt gestoken in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de actieradius en snelheid verhoogd. Een goed voorbeeld van de groei van innovatie en ontwikkeling is te zien bij de Silence scooter. Deze komt in 2017 met een nieuw model waarbij de batterij uitneembaar is. Dit systeem zorgt er niet alleen voor dat de batterij kan worden opgeladen aan ieder normaal stopcontact, de scooter wordt ook nog eens minder gevoelig voor diefstal.

 Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.