• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Wintertips Silence e-scooter

Elektrische voertuigen zijn, net zoals brandstof voertuigen, geen liefhebber van kou. De Lithium-Ion batterijen lopen bij een lage temperatuur sneller leeg. Om uw elektrische Silence scooter ook tijdens de winter in optimale conditie te houden, volgen hier een aantal handige wintertips.

1. Bij koud weer kan het voorkomen dat er een rood lampje boven in het dashboard brandt. Dit is een waarschuwing dat de accu koud is. Wanneer u vervolgens een langere afstand met de scooter gaat rijden zal dit lampje vanzelf verdwijnen. Dit komt doordat de accu opwarmt tijdens het rijden.

Indien de scooter helemaal niet meer start (wanneer het rode lampje brandt) dient deze aan de lader gezet te worden zodat de accu eerst kan opwarmen. De scooter heeft in dit geval te lang op een te koude plek gestaan zonder te zijn opgeladen.

2. Om het bovenstaande te voorkomen, adviseren wij om bij temperaturen onder de 15 graden Celsius de scooter tijdens het stallen altijd aan de lader te zetten. Op deze manier kan de ingebouwde accuverwarming de batterij verwarmen.

3. In de koudere maanden wordt de klok verzet naar de wintertijd. Onderstaand stappenplan geeft instructies hoe u de klok van uw Silence kunt verzetten.

Stap 1: Zorg dat de scooter uit staat.
Stap 2: Houd zowel de mode, als de trip knop (beide op het dashboard) ingedrukt en draai het contact om. Zodra u de tijd linksboven ziet knipperen, kunt u de knoppen loslaten.
Stap 3: Door nogmaals de mode knop in te drukken kunt u de uren verzetten.
Stap 4: Vervolgens houdt u de mode knop in om naar de minuten te gaan, hier klikt u (met de mode knop) door tot het eerste cijfer weer op de juiste minuut staat.
Stap 5: Hierna houdt u wederom de mode knop in om naar het tweede cijfer van de minuten te gaan. Hier klikt u wederom door tot het tweede cijfer weer op de juiste minuut staat.
Stap 6: Wanneer de tijd stopt met knipperen is deze ingesteld.

4. Wij raden aan om in de wintermaanden winterbanden op uw Silence scooter te laten plaatsen. Winterbanden zorgen namelijk voor een betere grip bij sneeuw of zware neerslag.

5. In de koude maanden ligt er vaak pekel op het wegdek. Om roestvorming, veroorzaakt door deze pekel, te voorkomen is het belangrijk om de scooter goed schoon te houden. De beste manier om uw scooter te reinigen is door deze af te spoelen met water. Gebruik echter nooit hoge druk.

6. Regelmatig uw bandenspanning controleren is erg belangrijk. Een juiste bandenspanning zorgt namelijk voor meer grip op de weg.

Vond je dit interessant? Abbonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.