• Dé specialist in licht elektrische voertuigen voor uw business | Geopend maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 | Telefoonnummer 088 0123 000

Segway stopt met productie Segway PT, bedrijf gaat door

De productie van de Segway Personal Transporter (PT) wordt op 15 juli 2020 stopgezet. Deze productiestop is onderdeel van een reorganisatie binnen het bedrijf Segway, dat zelf overigens niet gaat stoppen. Behalve het produceren van diverse andere apparaten, blijft het bedrijf zorgdragen voor service en reserveonderdelen voor de Segway PT.

De Segway PT werd bedacht door de Amerikaan Dean Kamen en is in 2001 op de markt gebracht. E-Milers.com, voorheen bekend onder de naam Segway Nederland, bracht de Segway in 2005 naar Nederland. Directeur Piet Kruijt heeft er mede voor gezorgd dat dit iconische zelfbalancerende vervoermiddel uiteindelijk in 2008 op de openbare weg werd toegelaten. In 2015 werd Segway nog gekocht door het Chinese Ninebot. Helaas komt er nu na bijna 20 jaar toch een eind aan de productie van de Segway PT. Ook de productie van de Segway SE-3 Patroller stopt. Segway Ninebot gaat nog wel door met de productie van andere voertuigen. Tevens blijven onderdelen voor de Segway PT nog wel beschikbaar.

E-Milers.com verricht al 15 jaar service aan de Segway PT en Genny elektrische Segway rolstoel en gaat hier ook mee door. De servicemonteurs zijn door Segway gecertificeerd en beschikken over de juiste en originele onderdelen voor uw Segway PT en Genny. Bent u geïnteresseerd in een nieuwe of tweedehands Segway? Ook dan kunt u nog gewoon bij E-Milers.com terecht.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden. Voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens, verwijzen wij u graag naar onze Privacyverklaring.